Akoestiek

Voordelen goede akoestiek

N
Verhoogd het (woon)comfort
N
Verbetert de kwaliteit van het geluid
N
Hogere productiviteit
N
Men raakt minder snel overprikkelt
N
Vermindert stress en verlaagt ziekteverzuim

Wat is akoestiek

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door middel van een medium. Geluid is overal. Als de trillingen te lang in een ruimte blijven “hangen” spreekt men van een slechte akoestiek. Dit ontstaat vaak doordat men alleen harde materialen, zoals beton en glas in een ruimte toepast. Een slechte akoestiek kan ervoor zorgen dat men sneller gestrest raakt of hoofdpijn krijgt. Erg nadelig voor bijvoorbeeld publieke ruimtes en kantoorpanden.

Het belang van een goede akoestiek

Voor het hebben van een optimaal comfort in een ruimte is het hebben van een goede akoestiek erg belangrijk. Helaas is niet iedere ruimte voorzien van een prettige akoestiek. Voor publieke ruimtes, zoals restaurants, is het ontzettend belangrijk een goede akoestiek te bezitten. Is dit niet het geval, dan verstaan mensen elkaar bij drukte veel minder goed waardoor ze geneigd zijn de ruimte eerder te verlaten. Tevens kan een slechte akoestiek hoofdpijn en stress opwekken en het concentratievermogen verlagen.

Akoestiek verbeteren

De akoestiek verbeteren

Heeft u een ruimte waarin u de akoestiek wilt verbeteren, dan komen we graag langs om een berekening te maken en de situatie op te nemen. De akoestiek in een ruimte is namelijk afhankelijk van een optimale absorptie en terugkaatsing van het geluid.

Door het aanbrengen van ruwe en zachte wanden en/of plafondafwerking kunnen wij voor u een prettige omgeving creëren waarin men zich een stuk comfortabeler voelt. Onze vakmensen hebben al vele akoestische plafonds en wanden mogen installeren waardoor zij over veel ervaring en kennis beschikken. De akoestiek in een ruimte verbeteren? Laat dat maar aan ons over!

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over het optimaliseren van de akoestiek? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u op basis van uw probleem graag meer over de mogelijkheden.

MENU
Bel ons direct