Sophia Revalidatiecentrum

Voor aannemer Waal Bouw heeft Janse Afbouw de afbouw verzorgt voor het Sophia revalidatiecentrum. In samenwerking met concept partner Wall-Linq is er voor dit project gekozen voor de 15mm Top Wit beplating.

De Top WIT is een bijzondere optionele gipskartonplaat binnen de Wall-linQ Tape Drywall System®-concepten. Er bestaat geen gipskartonplaat die witter en eenvoudiger af te werken is. Top WIT is een witte voorgegronde plaat, waardoor voorstrijken niet meer hoeft. Dat betekent een snellere doorlooptijd en een besparing voor de aannemer. 

Het nieuwe gebouw dat bestaat uit zeven verdiepingen en heeft de beschikking over een atrium. Dit atrium strekt zich uit over de eerste vier verdiepingen en verbindt de linker en rechterpoot van het gebouw met elkaar. 

Het gebouw is per verdieping grofweg als volgt ingedeeld:
Souterrain
Hier bevinden zich de commerciële ruimtes, het medisch diagnostisch centrum, de revalidatietechniek, de activiteitentherapie, de muziektherapie, het zwembad en diverse facilitaire ruimtes. Op dit niveau bevindt zich ook inpandig de fietsenstalling en de centrale garderoberuimte voor alle medewerkers. En natuurlijk het atrium!

Begane grond
De hoofdingang met rechts daarvan de gang naar de ruimtes van de Therapeutische Peuter Groep (TPG). Links van de hoofdingang bevindt zich de centrale patiëntenbalie waar patiënten (kinderen en volwassenen) met al hun vragen en afspraken terecht kunnen. Aansluitend aan de patiëntenbalie bevinden zich de polikamers van de revalidatieartsen. Verder bevinden zich op de begane grond de sporthal en fitnessruimtes en het restaurant voor medewerkers en patiënten.

Eerste etage
Op de eerste etage bevindt zich het behandelhuis Kinderen én de behandelruimtes van de fysiotherapie van het behandelhuis Volwassenen.

Tweede etage
Hier zijn alle overige ruimtes van het behandelhuis Volwassenen én de ruimtes van de Poliklinische Revalidatie Jongeren te vinden. Op deze etage is ook de proefwoning opgenomen. Deze is bedoeld om mensen weer te laten wennen aan het zelfstandig wonen. Tevens is er toegang tot het dak van de sporthal waarop een buitensportveld gerealiseerd gaat worden.

Derde en vierde etage
Op deze etages wordt de Klinische Revalidatie gerealiseerd. Deze klinische etages zijn voorzien van 80 éénpersoonskamers met eigen sanitair. Daar waar van toepassing worden deze kamers voorzien van bijvoorbeeld plafondliften, vaste zuurstofvoorzieningen en sluisfuncties om geïsoleerd te kunnen verplegen en behandelen.

Vijfde etage
Hier zijn functies zoals automatisering wil nooit genoemd worden in verband met veiligheid de Economisch Administratieve Dienst (EAD), Raad van Bestuur en overige management- en staffuncties gehuisvest.

Waal Bouw April 2013 tot November 2013
Wall-Linq wanden 14.000m2 en akoestische betimmeringen sporthal