Hotel Airport te Eindhoven

Janse Afbouw heeft in opdracht van aannemer Heijmans de afbouw gedaan van het 8 verdiepingen hoge hotel Airport Eindhoven. Voor de wanden hebben wij in samenwerking van Heijmans de wanden uitgevoerd in Wall-Linq. De belangrijkste reden voor de keuze van Wall-Linq is dat het syteem het arbeidsproces versnelt. Reden hiervan is dat wij met een enkel laags 15mm beplating een gelijkwaardige dB eis haalden. Er was dus minder transport, minder volume in de bouw en in plaats van 2 lagen beplating is er 1 laag verwerkt. Uiteindelijke testen in de praktijk wezen uit dat de dB waardes hoger waren dan de gestelde eisen. Dit allen voor minder geld en een snellere bouwtijd.  

De nieuwbouw word gekenmerkt door functionaliteit en transparantie en door een duidelijke verwijzing naar de techniek en dynamiek van de luchtvaart in vorm en materialisatie. De terminal is met 65 meter verlengd, als een voortzetting van de gebogen dakvorm, de V-vormige kolommen en de gevel uit staal, glas en aluminium. De ‘voorzone’ is uitgebreid met extra winkels en horecavoorzieningen. Daarnaast is de lobby van het hotel er gelegen, evenals de toegang tot liften en trappen.

Het hotel staat als een solitair boven op de vertrekhal. De constructie met de betonnen gevel rust geheel op twee kernen en twee wandschijven. Aan de buitenzijde is de gevel bekleed met metalen gevelelementen.

Heijmans September 2012 tot Maart 2013
4500m2 Wall-Linq Tape drywall wanden