Hoofdkantoor Volker Wessels

In Amersfoort heeft Janse Afbouw in opdracht van Volker Wessels Rijssen het nieuwe hoofdkantoor van Volker Wessels de complete afbouw gebouwd. Dit nieuwe, centraal gelegen, duurzame kantoor wordt gerealiseerd door diverse VolkerWessels werkmaatschappijen op locatie Podium in Amersfoort.

Het ontwerp is van de hand van De Zwarte Hond. Omdat het gebouw fungeert als ontmoetingsplek voor alle bedrijven is het archetype huis als uitgangspunt voor het ontwerp genomen. Het gebouw bestaat uit zes kantoorlagen met een karakteristieke dakvorm en een markante glazen boardroom aan de gevel.

Bij binnenkomst toont zich de grote vide die doorloopt op de bovenste etage. Een doorgaande massief houten trap slingert zich door de vide omhoog waardoor er ruimte voor ontmoeting ontstaat en de verschillende kantoorverdiepingen met elkaar verbonden worden. Aan de gevel worden de verticale baksteenstroken in gemêleerde okerkleur afgewisseld met verticale glazen stroken die het hele gebouw licht en lucht geven.

 

Vide randen voorzien van akoestische beplating.

 

Bruyzeel antisone op wanden en plafonds.

Volker Wessels Rijssen September 2011 tot Januari 2012
Lichte scheidingswanden, systeemplafonds, akoestische plafonds en akoestische wand en plafond betimmering van Bruynzeel